
今天课窝网继续分享关于SAT数学Grid-in 练习题,附有详细解答,考生可针对文中介绍的方法进行有针对性的备考。
Question 1: If a§b = 2a - 3b for all real numbers a and b, what is 2(3§2)?
Question 2: A regular polygon has 6 sides. What is the degreemeasureof the angle, within the polygon, between any two sides?
Question 3: A cubic box 'A' has sides of length a and another cubic box 'B' has sides of length 3a. How many boxes A could fit into a single box B?
Question 4: If a two-sided coin is flipped 4 times, what is the probabilitythat at least one head will show up?
Question 5: What is the value of (2x + 1 - 2x) / (2x - 2x - 1)?
Question 6: Side AB of the ABCD square is 10, AE = ED and BF = FC. What is the ratio between the area of parallelogram BFDE and the area of triangle AEB?
Question 7: If 15% of x is 45, what is 20% of x?
Question 8: Given the | x - 3 | = 5 equation, what is the average of its solutions?
Question 9: In the x, y plane, what is the area of the quadrilateral delimited by the x axis, the y axis, the x = 5 line and the y = -5 line?
Question 10: If the average of x and y is 3, what is the average of x, y and 6?
SAT考试Grid-in练习题3参考答案
Question 1: If a§b = 2a - 3b for all real numbers a and b, what is 2(3§2)?
Answer: 1
Explanation: 2(3§2) = 2(2·3 - 3·2) = 20 = 1
Question 2: A regular polygon has 6 sides. What is the degree measure of the angle, within the polygon, between any two sides?
Answer: 120
Explanation: The sum of all of the angles of a polygon is (n - 2)·180o, where n is the number of sides of the polygon. For a polygon with 6 sides, this is (6 - 2)·180o = 720o
The polygon is regular, so all angles are congruent. The degree measure of the angle, within the polygon, between any two sides is 720o/6 = 120o.
Question 3: A cubic box 'A' has sides of length a and another cubic box 'B' has sides of length 3·a. How many boxes 'A' could fit into a single box 'B'?
Answer: 27
Explanation: The volume of box 'A' is a3 while the volume of box 'B' is (3·a)3.
The number of boxes A that could fit into a box B is the ratio between the volumes of the 2 boxes. This is (3·a)3 / a3 = 27
Question 4: If a two-sided coin is flipped 4 times, what is the probability that at least one head will show up?
Answer: 15/16
Explanation:
p1 = the probability that at least one head will show up when the coin is flipped 4 times
p2 = the probability that no heads will show up when the coin is flipped 4 times
p1 + p2 = 1
The probability that no heads will show up when the coin is flipped 4 times =
the probability that the head will not show up when the coin is flipped the 1st time OR
the head will not show up when the coin is flipped the 2nd time OR
the head will not show up when the coin is flipped the 3rd time OR
the head will not show up when the coin is flipped the 4th time.
The probability that no heads will show up when the coin is flipped 4 times, p2 = (1/2) ·(1/2) ·(1/2) ·(1/2) = 1/16
p1 = 1 - p2 = 1 - (1/16) = 15/16
Question 5: What is the value of (2x + 1 - 2x) / (2x - 2x - 1)?
Answer: 2
Explanation: (2x + 1 - 2x) / (2x - 2x - 1) = 2·(2x - 2x - 1) / (2x - 2x - 1) = 2
Question 6: Side AB of the ABCD square is 10, AE = ED and BF = FC. What is the ratio between the area of parallelogram BFDE and the area of triangle AEB?
Answer: 2
Explanation: The area of triangle AEB A1 = (1/2) · AB · AE = (1/2) · 5 · 10 = 25.
The area of triangle CDF A2 = (1/2) · FC · DC = (1/2) · 5 · 10 = 25.
The area of square ABCD A3 = AB · AD = 10 · 10 = 100.
The area of parallelogram BFDE = A3 - A1 - A2 = 100 - 25 - 25 = 50
A3 / A1 = 50 / 25 = 2
Question 7: If 15% of x is 45, what is 20% of x?
Answer: 60
Explanation: 15% of x is (15/100)·x
(15/100)·x = 45
x = 45·(100/15) = 300
The problem asks you to calculate 20% of x: 20%(300) = 60
Question 8: Given the | x - 3 | = 5 equation, what is the average of its solutions?
Answer: 3
Explanation: Since |x - 3| = 5, the value of x - 3 is either 5 or -5.
x - 3 = 5
x = 8
x - 3 = -5
x = -2
The two values of x that satisfy the equation are 8 and -2 and their average is 3.
Question 9: In the x, y plane, what is the area of the quadrilateral delimited by the x axis, the y axis, the x = 5 line and the y = -5 line?
Answer: 25
Explanation:
The geometricfiguredelimited by the 4 given lines is a square with the side equal to 5.
The area of the square is 52 = 25.
Question 10: If the average of x and y is 3, what is the average of x, y and 6?
Answer: 3
Explanation:
(x + y)/2 = 3
x + y = 6
(x + y + 6)/3 = (6 + 6)/3 = 4
以上就是小编为大家介绍的关于SAT数学考试练习题。更多SAT考试时间、SAT题型等问题,可以咨询我们。


上一篇: SAT数学之读不懂的文字题解题方法
下一篇: 每日一练:SAT写作练习(二)
2026.09.05
课窝官方公众号
99+
26考试资讯交流群
最新动态:2026下半年SAT机考冲刺指南:9月出分衔接早申,10月与12月考试备考策略详解
扫码添加留学小助手
院校动态、留学资讯、经验分享、答疑解惑
2000人+留学交流群